Schimmel in huis

Schimmel in huis

Wanneer vochtproblemen te lang onopgelost blijven, kunnen er zich schimmels manifesteren op muren of andere voorwerpen (verwarming, tapijt,…). De oorzaak van schimmel in huis is steeds vocht. Dooddoeners hierbij zijn opstijgend vocht of condensatievocht, maar ook een eventuele lek kan schimmelvorming teweeg brengen.

Schimmelvorming moet men op een speciale manier bestrijden . Denk eraan: SCHIMMELS VERDWIJNEN NIET VANZELF.

 

Schimmels zijn gevaarlijk en zeer ongezond!
Wie schimmels in huis heeft, kan dit best zo snel mogelijk verwijderen. Het zijn kleine bacteriën, die sporen in de lucht nalaten, en op die manier kunnen uitbreiden. Ze tasten de luchtwegen aan, waardoor vooral longpatiënten hierop heviger reageren. Schimmel kan in extreme gevallen astma veroorzaken, en kunnen dodelijk zijn (zeer zelden). Het is dus van enorm belang om schimmel in huis te verwijderen, en om niet te lang in deze ongezonde ruimte te vertoeven. Vooral langdurige problemen kunnen zich manifesteren tot gevaarlijke schimmels. Daarom laat u dit werk beter aan een gespecialiseerde firma over.

Schimmels

Hygiëne
Vaak denkt men dat schimmels afkomstig zijn van een slechte hygiëne. Dit is echter niet het geval. Schimmel zijn bacteriën welke kunnen ontstaan wanneer de vochtigheidsgraag voldoende hoog is. Dit is vaak het geval bij opstijgend vocht en condensatie.

 

Hoe bestrijden we schimmel in huis?
Ga enorm voorzichtig te werk bij het verwijderen van de schimmel. Kijk op onze aparte pagina om schimmel te verwijderen. Bij voorkeur kan je best een bedrijf inschakelen, zeker wanneer er veel schimmel in huis te vinden is.

Reacties zijn gesloten.