Ontvochtiger

 

Luchtvochtigheid

Een hoge luchtvochtigheid kan het gevolg zijn van condensatievocht of een slechte ventilatie. Lees zeker voorgaande artikels na om dit vochtprobleem volledig te bestrijden!

Wanneer u toch last heeft van een hoge vochtigheidsgraad in huis, kan u er voor kiezen om één of meerdere ontvochtigers te plaatsen. In de volksmond spreekt men ook wel eens over een ‘vochtvreter’. Deze zorgt er dus voor dat de luchtvochtigheidsgraad zal afnemen, hij ‘vreet’ (lees: slorpt) dus een deel van het vocht op.

 

Tijdelijke oplossing:
Het spreekt voor zich dat het plaatsen van een ontvochtiger slechts een TIJDELIJKE OPLOSSING is! Het is ideaal om een beginnend vochtprobleem aan te pakken, waarna er achteraf gekozen wordt voor een deftige oplossing, hetzij door doe-het-zelf, hetzij door een professioneel team vochtbestrijders.


Strategisch plaatsen:
Ontvochtigers zijn pas effectief wanneer zij ook daadwerkelijk op een effectieve plek geplaatst worden. Een toestel plaatsen in de living, om op die manier de te vochtige keuken te bestrijden zal dus niet (goed) werken. Men dient het toestel steeds zo dicht mogelijk bij de bron plaatsen.


Verschillende uitvoeringen:
Er zijn talrijke vochttoestellen op de markt. Er zijn ontvochtigers te vinden in iedere prijsklasse. Zo onderscheiden we 3 grote groepen:

  • Huishoudelijke ontvochtiger
  • Industriële ontvochtiger
  • Bouwdroger
Ontvochtiger

 

Het spreekt voor zich dat we bij woningen kiezen voor een huishoudelijk toestel. Deze zijn zeer effectief, alsook goed betaalbaar.

OPGELET:
Wij willen nogmaals wijzen op het feit dat een ontvochtiger slechts een TIJDELIJKE OPLOSSING is! U dient dus op termijn wel degelijk de oorzaak volledig te bestrijden!!!

Reacties zijn gesloten.