Vocht

 

Waarom we vocht toch best moeten bestrijden?!

In oudere woningen valt het op dat een vochtprobleem zelden (lees: te weinig) wordt bestreden. Vaak ziet men dan ook niet de ernst in van deze situatie. Vocht moet vermeden worden, zelfs de gevolgen, en wij geven u enkele goede redenen.

 

Vocht

Terechte zorgen bij een verkoop
U bent het misschien niet van plan, maar wanneer u een woning verkoopt, krijgt u snel vele geïnteresseerden over de vloer. Wanneer u last heeft van vocht, en bijvoorbeeld het behang deels gelost is, verliest u snel tot 75% van de potentiële kopers. Vaak probeert de eigenaar nog te overtuigen dat ‘de oorzaak opgelost is, maar het behang opnieuw beplakt moet worden’. Het onderbewustzijn zal er echter voor zorgen dat de mogelijke koper uiteindelijk toch zal afhaken. Gelijk heeft hij: is het vocht wel degelijk verdwenen of is er misschien toch nog een lek? Is de muur vanbinnen reeds volledig aangetast of werd er snel actie ondernomen? Enkele vragen die meteen een schrikreactie opwekken bij geïnteresseerden. Bestrijd dus niet alleen de oorzaak, maar ook het gevolg!

 

 

Schimmels

Vocht kan schimmel veroorzaken!
Wanneer er – bij een probleem – niet deftig aan vochtbestrijding gedaan wordt, kan men schimmelvorming verkrijgen. Al zijn het zeer kleine bacteriën, ze kunnen de gezondheid drastisch aantasten. Vaak krijgt men last van de longen: korte ademhaling,… Er zijn gevallen bekend waarin schimmelvorming dodelijk is! Gelukkig komt dit zeer zelden voor, maar reden genoeg om vocht (en zeker schimmels) te bestrijden!

 

 

Vocht tast de woning aan!
Iedereen kent de symptomen wel: behang of bezetting dat lost, verf dat afbrokkelt,… Dit zijn slechts de (minimale) zichtbare kenmerken. De situatie binnenin een probleemmuur zal steeds enkele malen erger zijn! Het nadeel hiervan is dat het een verborgen mankement is. We kunnen de eigenlijke problemen niet zien. Op die manier daalt de waarde van uw woning zeer sterk wanneer u een vocht probleem heeft.

 

Of u nu een firma aanspreekt, of zelf aan de slag gaat, het is absoluut noodzakelijk om aan vochtbestrijding te doen!

Reacties zijn gesloten.